STENHULTS BYGDEGÅRD.

Her var det til tider "kaos". Mange mennesker som kjøpte og solgte.

Kjell ser på planter. Er det noen slag han ikke har?

I midten står leder i Nordvästra, Nicklas Borgenstierne. Til venstre en kvinne som ønsket å bli medlem av klubben.

Ellen, Leif og Kirsten snakker om rasehøns og rugeegg.

Rasefjäderklubben solgte også bøker om oppdrett av høns.

'Malins Pärla', Orust Blommors egen foredling av pelargonium.

Tormod fristes av en stor pelargoniumplate.

I pelargoniemuseet.

Litt om pelargonienes historie.

En villpelargonium i pelargoniemuseet.

Det fantes et utall av vakre pelargonier i forskjellige farger.

Englepelargonium 'Swedish Angel'.

Mette, Line og lille Laika ser seg om drivhuset. Laika er en Toypuddel.

Lille, vakre Ariel var også med på langtur. Hun er en liten goldendoodle.

Mette er blomsterjenta.

Volierene til Wenche og Bengt.

Voliere med pressenning over for å holde det tørt.

Sidsel har sett noen fine brahmaer!

Hver rase har sin avdeling i luftegårder (volierer).

Hønsehuset i bakgrunnen med luftegårdene i forgrunnen. En god løsning der hønsene får mye uteplass.

Mette og "Laika" har funnet mange fine fjær fra perlehønene.

Gule orpington.

Perlehøns.

Kyllinger av forskjellige slag. Wenche har mange kjøpere.

Kjell og Mette tar en pust i bakken.

Her er det pølser og brød, masse kaker, kaffe og lesk. Mer enn nok til alle.

Jeg er glad i pølser, jeg! Det var godt med mat etter mange inntrykk.

Bengt og Wenche

Flott utsikt fra Kållekärr!

Wenche selger tovede ullarbeider.

Tur til Henån 1.5.2009.

Fredag 1. mai 2009 reiste medlemmer av ØRFK på tur til Henån på Orust. Vi møttes ved Rema 1000, Svinesundparken kl. 09:45 med avreise kl. 09:00 og var 27 personer med stort og smått som satte kursen nedover E6. Været ble strålende denne dagen.

Program for dagen:
Eggbytardag, besøk i Orust Blommor og deres pelargoniummuseum og oppdretterbesøk hos Wenche og Bengt som bor på Røra, Tjörn.
Vi hadde hørt mye om eggbytardagen i Nordvästra Götalands Rasfjäderfäklubb.
Var dette et arrangement som klubben vår kunne tenke seg å begynne med?

Vi ankom Stenhults Bygdegård på Henån ca kl. 11:00 og kunne se at det var mange mennesker som var der allerede. Det var god parkeringsplass på stedet.

Inne var det rett og slett kaos. Her var det salg av egg, vekster og tilbehør til høns og egg. Man kunne også kjøpe gaveartikler som relaterte seg til høns. Klubben spanderte kaffe, saft og kaker. De hadde også loddsalg. Vi skjønte at her gikk det fort unna i svingene.

Jeg tror at alle syntes at dette var et spennende arrangement. Her fikk man virkelig mulighet til å snakke “høns” og bli kjent med mange hønseglade mennesker.

Et par timer gikk veldig fort og turen gikk videre til Orust Blommor. Wenche og Bengt viste vei. De skulle vi besøke etter at vi hadde vært hos Orust Blommer. Her var det mye fint å se og å handle med seg hjem. Det var et museum på stedet hvor man kunne beskue over 650 ulike sorter pelargonium. “Malins Pärla” har eieren av stedet selv foredlet.

Tiden og pengene gikk fort unna. Wenche og Bengt loset oss videre trygt hjem til sitt hus, helt ute ved kysten og med vannet som nabo. Stedet heter Røra.

De har følgende raser: Silkehøns, Dvergkochin, Moderne engelske kamphøns, Hollandsk hvithette, Dvergwyandotte, Hollandske dverger, Paduaner, Leghorn, Orpington, Brahma, Blommehøns, Jungelhøns, Svarthøns, Spisstoppet appenzeller, moskusender og vaktler.
 
Medlemmene fikk se hvilke fine løsninger på utevoliere de hadde laget til de forskjellige rasene. Dyrene hadde det veldig fint.

Borte ved låven hadde perlehønsene og store, gule orpington et fint område hvor de koste seg. Her var også moskusender og blommehøns i egne volierer.

Vi fikk god tid til å gå rundt å se oss om. Været var helt nydelig.  Fotograferte gjorde vi flittig. Inne i et eget rom i huset var det flere rugemaskiner i gang. I rommet ved siden av var det kyllinger, fra nyklekte til ca. 14 dager gamle.  Mens klubben var på besøk, dukket det opp kunder som skulle kjøpe kyllinger.

Wenche kunne fortelle at det var veldig  stor pågang av folk som ønsket å kjøpe kyllinger i år. Wenche er opprinnelig norsk, men kjærligheten hadde tatt henne med seg over grensen til Sverige. Hun trives veldig godt på dette stedet. Wenche har også hester som blir brukt til ridning.

Lørdag 4. og søndag 5. juli fra kl. 12:00 til 17:00 arrangerer Wenche og Bengt et marked på gården. Adressen er Røra Skogangsvegen 4, 47391 KÄLESKÄRR. Der kan man ta med seg egenproduserte ting for salg. Markedet er veldig godt besøkt. Har man campingvogn eller telt, er det mulighet for å overnatte nede ved sjøen. Wenche viste oss tovede produkter som hun lagde. Disse ble også solgt på markedet.

Vi fikk servert pølser med tilbehør og mange gode kakesorter. Kaffe og drikke. Det smakte utrolig godt. 

Klubbens leder, Bente, takket vertskapet for en flott omvisning og for at vi hadde fått komme hjem til dem. De fikk hvert sitt krus med perlehøns som motiv.

Jeg tror jeg kan si på vegne av alle medlemmene som var med på turen, at vi hadde en fantastisk 1.mai-tur til Sverige.
Kanskje det blir eggbytterdag i Østfold i 2010?


Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.08 | 12:34

Jeg er på jakt etter en plakat/poster over div. hønse raser. Mener å ha sett det en gang i tiden. Vet noen av dere i klubben hvor det er mulig å oppdrive det?

...
23.06 | 18:37

Hej Norge

Jeg vil høre om der er nogen avlere af La Fleche høns i Norge og om de er villige til at korrespondere sammen med mig - jeg er avler fra Danmark

...
20.05 | 16:10

lurer på om dere vet noen som har vaktel egg til salgs og befruktede til å ruge ut ? trenger bare et par stk , snart ...

...
30.04 | 01:49

Ønsker å kjøpe en hønseflokk, 3-20 stk. Har hatt høns tidligere, hus og utstyr er på plass. Gjerne forskjellige typer/raser/krysninger. Bor utenfor Drammen.

...
Du liker denne siden