Eplefestivalen på Hvaler 26.september 2010

Australorps hane.

Høne og hane av svart Australorps og en blå høne.

Høne og hane av sølv svart/båndet Brahma.

Sidsel med Brahma hanen Bjarne som ble klappet av barn og voksne.

Nærbilde av fjær fra sølv svart/båndet Brahma høne.

Den 16.eplefestivalen i regi av Hvaler Hagelag, gikk av stabelen 26. september på Rove, Kirkeøy. Dette er blitt en fin tradisjon, og flere hagelag i fylket har tur hit på sitt program.

Her er det utstilling av planter og epleslag, salg av nypresset eplesaft, eplekake, kaffe og vafler og konkurranse om å tippe vekt på et kjempestort gresskar. Flere organisasjoner har stand med opplysning om sin virksomhet, og mange privatpersoner har egen stand med salg av bl.a. husflid, grønnsaker /poteter, frukttrær og honning.

Det er 4.gang Østfold Rasefjærfeklubb deltar med stand og utstilling av rasefjærfe. Det er medlemmene fra Hvaler som er ansvarlig for dette, og i år stilte vi opp med 17 raser, 15 hønseraser samt vaktler og moskusender. 9 medlemmer stilte ut disse.

I fjor striregnet det, i år var det overskyet og hutrende kaldt, men allikevel var ca 1500 mennesker innom festivalen denne søndagen. Vi fikk vist fram dyra våre, og mange var interesserte og spurte om mangt og mye i forbindelse med hønsehold.

Bildene er tatt av Tom-Herman Lie, Hvaler

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.12 | 23:25

Hei. Hvor kan jeg få tak på rugeegg av sultan? Mvh Ann Elin

...
09.07 | 13:14

Er det noen i østfold som selger rugeegg av MEK, sort sølvhalset?

...
24.06 | 09:14

Vad gör man när kyllingarna som redan är kläckta löper omkring och flyttar på de andra äggen som fortfarande ligger i rugemaskin och inte är kläckta?

...
24.06 | 09:11

Nu finnes det stora mörka järhöns i Kautokeino

...
Du liker denne siden