Medlemsmøtet 4.oktober 2011:

Leder Evelyn Svendsen ønsket 21 medlemmer velkommen. Ikke så mange på dette møtet, men høstferie og jaktstart får ta sin del av ”skylden” for det….

Dagens tema var utstillinger og klargjøring av dyr til utstilling.

Det er flere utstillinger i høst:

·         Vestfoldutstillingen, 22. – 23. oktober.

·         Lokalutstilling i Knallebygden i Sverige 29. – 30. oktober.

·         Landsutstillingen i Lindesnes 11. – 13. november.

·         Nationalen, den svenske landsutstillingen, i Backamo 19. – 20. november

·         Den danske landsutstillingen i Herning 9. – 11. desember

·         Utstillingen vår, Østfoldutstillingen, skal være på Momarken 25. – 27. november.

Dagens medlemsmøte dreide seg først og fremst om vår lokale utstilling og fordeling av oppgaver i forbindelse med denne.

Påmeldingsfrist ble satt til 13. november. Dette er senere endret til 15.november.

Bente skal være utstillingsleder.

Det må settes inn bur på Momarken torsdag 24. november. Trond Hansen og Per-Otto Suther har oversikt over burene. Disse må hentes i Rakkestad, og det må være minst 6 personer med. Kjell Svendsen er ansvarlig for henting av bur. Hvem kan være med?

Hvor mange dyr må det være påmeldt for at det skal bli utstilling? Et minimum må være 100 dyr, og etter en rask håndsopprekking, ble det klart at til tross for få medlemmer på møtet, blir det ikke noe problem å komme opp i det antallet. I fjor var det ca 200 dyr påmeldt. Om det blir mange flere enn det, må vi spør om å få låne bur til store raser i Vestfold.

Det må pyntes i utstillingslokalet på fredagen. Mette Thorshaug og Line Johansson har ansvaret for dette og trenger hjelp…..

Å regne ut poeng etter bedømmelse på utstillinger, er ikke helt enkelt, og det er ikke så mange i klubben vår som kan det. Åge Tepstad er en av de få, og han er villig til å lære bort dette. Det ble bestemt at Bente Nyberg og Kirsten Lunde skal være med å lære dette.

Det blir salg av dyr under utstillingen, og Per-Otto Suther er ansvarlig for dette. 10% av salgssummen går til ØRFK.

Eva Strøberg spør en hun kjenner på Rosettfabrikken i Sverige, om tilbud på sløyfer.

Styret har bestemt at vi i år skal ha fri entré. Dette settes på plakater og i annonser.

Vi skal ha kiosk og selge kaker, pølser og vafler. Det skal settes opp vaktlister i kiosken. Her trenges flere personer….. Vi trenger også noen til å bake kaker.

Vi skal også ha bøttelotteri, og trenger folk her også.

Undertegnede sender brev til Mattilsynet for å søke om utstillingen.

Det er viktig at mange er med og rydder på søndag når utstillingen er slutt. Noen må også bli med til Rakkestad med bur. Det som er igjen i kiosken fordeles til de som er med og jobber, og vi spiser sammen ETTER at vi er ferdige med ryddinga.

TA KONTAKT MED BENTE FOR Å FÅ TILDELT OPPGAVER!

Vi fikk også et referat fra Eplefestivalen på Hvaler hvor vi deltok med utstilling av 12 høneraser, 2 anderaser og vaktler, hønebingo og bøttelotteri. Standen vår var svært godt besøkt, og vi fikk inn over kr.9000 i løpet av 4 timer J

Når det gjelder Landsutstillingen på Lindesnes, må alle si ifra at en skal på utstillingen om en bestiller overnatting på Rosfjord hotell da det er booket rom på hotellet til utstillere. Påmeldingsfristen til LU er 30.oktober, og vi håper mange av våre medlemmer deltar!

En bør vaske dyr som skal på utstilling ca 1 uke på forhånd sånn at fjærene kommer på plass igjen. Bruk en mild sjampo. Dyr med mørke fjær trenger ikke helvask, men alle dyr må vaskes på bein/fotbefjæring. Bare dyr med riktig ring kan stilles ut. NB! husk at ringen må være ren! Bruk gjerne en fet krem/olje på kam og hakelapper så de skinner friskt rødt J

Videre snakket vi om juleavslutningen vår. Vi skal ha julebord med hjemmelaget julemat som vi har hatt de siste årene, noe som har vært svært vellykket! Påmelding til Evelyn senest 20.november. Husk også at vi skal trekke rugemaskinen og kåre ”Årets bilde” så ta med de beste bildene dere har J

Dagens rase skulle være Smaragdender, men det ble i stedet dverg Faverolles presentert av undertegnede.

Som vanlig fikk vi servert deilige snitter og sjokoladekake, og vi hadde utlodning med mange fine gevinster.

·                    Kirsten Lunde

·                    sekretær ØRFK

Nyeste kommentarer

15.10 | 15:54

Hei, noen som selger Barnevelder? Ute etter 4 høner og en hane. ...

10.10 | 00:15

Når er neste utstilling ?

30.06 | 19:24

Kan jeg slippe en liten høne inn til nyfødte kyllinger ?? Odd arne

12.01 | 11:22

Javel.