November

Medlemsmøte 4.11.2014 på Sanitetshuset på Borgenhaugen, Sarpsborg.

22 personer til stede.

Leder Bente ønsket velkommen.

Det hadde gått veldig bra med fôrbestillingen vår fra Versale-Laga som vi har hatt gjennom dueforeningen. Folk hadde hentet og betalt i rett tid og alt stemte med levering og det som var bestilt. Det kom opp spørsmål om klubben vår kunne stå for denne importen selvså vi kan få litt fortjeneste på dette. Petter Åsheim og Martin Glenne Johansen skulle se på saken. Det blir ny bestilling omkring jul.

Litt om Landsutstillingen i Tønsberg 8.-9. november.

-          Ca. 800 dyr er påmeldt, mye kalkuner og svømmefugl.

-          Det blir 7 norske og 4 danske dommere.

-          Klubben i Vestfold har bestilt 16 krus av oss som skal gis til juniorene som deltar på utstillingen.

-          Trond Hansen reiser til Tønsberg torsdag og har med de store røde burene våre som brukes til æresgården samt de blå volierene til store fugler.

-          Klubben vår skal ha en egen stand og bl. a. selge krus. Vi tenkte da å ha en liten voliere med Sultaner ved denne standen.

-          Dagfinn Johansen skal ha egen stand.

-          Det er ikke så mange av våre medlemmer som stiller dyr på utstillingen i år.

-          Åpningstider: fredag etter kl.18, lørdag og søndag kl.10-16

Det ble videre snakket litt om forbundet, NRFF, og det at vi synes det er vanskelig å ta opp problemer og saker som kan være negative. Det har også kommet litt kritikk på den nye utformingen av bladet. Litt rotete forside og for liten skrift. Ellers er innholdet veldig bra. Forbundet betaler kr.100 000 for 6 utgaver i året, og det er 2/3 av budsjettet.

Vi hadde slakting hos undertegnede søndag 26.10. Det var en fin dag, og mange lærte nye ting. Det var stor stemning for at dette kunne bli en årlig tradisjon, og vi ble enige om å sette det på programmet for neste år.

Det kom også inn et forslag om at vi kunne lage en kveld med ulike matretter av fjærfe. Kanskje etter en slaktedag f eks i november. Vi kunne lage et koldtbord der alle tok med hver sin rett av forskjellige fjærfe.

Bente opplyste at vi nå har 113 medlemmer og at vi i år sannsynligvis kommer til å få inn ca. kr.40 000 på grasrotandelen.

Påmeldingsfristen til julebordet 2.desember, er satt til 16.november.

Kjøkkenkomitéen hadde laget i stand pølser med brød og lomper og annet tilbehør, kaffe og kake.Utlodningsom vanlig med mange fine gevinster og god stemning.

Kirsten Lunde

sekr. ØRFK

Nyeste kommentarer

15.10 | 15:54

Hei, noen som selger Barnevelder? Ute etter 4 høner og en hane. ...

10.10 | 00:15

Når er neste utstilling ?

30.06 | 19:24

Kan jeg slippe en liten høne inn til nyfødte kyllinger ?? Odd arne

12.01 | 11:22

Javel.