Referat fra medlemsmøte i Østfold Rasefjærfeklubb på Sanitetshuset på Borgenhaugen 1.mars 2011.

 

32 medlemmer og 3 gjester var til stede på møtet.

Vår nye leder, Evelyn Svendsen, ledet møtet og snakket om følgende saker:

-           Tiltaksplanen for vårhalvåret 2011.  

-           Hun og Mette hadde vært på et felles styremøte med klubben i Vestfold der en mulig landsutstilling i 2012 var et punkt på programmet.

-           Vi har vunnet rugemaskinen som er premien til den klubben som verver flest medlemmer, i år igjen. Den skal loddes ut på egen loddbok som i fjor.

-           Vi må ha dugnad og fornye en del store bur. Foreløpig har vi nok av de små burene.

-           Line, Bente og Kirsten skal på dommerkurs. (Det ble klart senere at Line ikke ble med på kurset).

-           Vi har kjøpt pølsekoker.

-           Klubben har fått egen Facebook-side opprettet av Line.

Dommer Trond Edvardsen var på møtet for å snakke om dommerkort. Flere hadde tatt med kort fra Østfoldutstillingen som han kommenterte og forklarte.

-           Det skal stå årstall på kortet sammen med ringnummer.

-           Det koster å stille ut og en skal ha igjen for det, og da må dommerne fortelle hvorfor dyret får de poengene det får/hvordan det bedømmes.  Dommerne må regne med å få spørsmål fra utstillere. Om det er noe som er uklart og noe en lurer på, så spør! Dommerne skal sette kommentarer på kortet, ikke bare tall.

-           Punktet om pleie og utstillingsstand (kondisjon), er utstillerens punkt, dvs. at en selv kan gjøre mye for å få 10 poeng her ved å stelle og vaske dyret slik at det tar seg best mulig ut på en utstilling.

-           Angående størrelse og vekt: særlig små dyr, som for eksempel dverg Kochin, må en passe på størrelsen så de ikke blir for store. En bør ikke ukritisk putte alle egg i rugemaskinen. Vær kritisk. Vær særlig obs på såkalte sportsraser som MEK og Sebright som blir ”plumpe” og mister elegansen om de blir for store.

-           Ender/gjess dømmes på andre kort enn høns og dverghøns.

Dagens rase var gull sortbåndet Brahma (tidligere kalt åkerhønefarget), og Liv Wenche hadde tatt med seg et par som Edvardsen snakket om. Rasen ble tidligere valgt pga egglegging, noe den ikke er så bra til i dag. Hanen skal se ordentlig sint ut, ha et ”ørneblikk”. Edvardsen var veldig begeistret for rasen, og sa at det ikke finnes roligere dyr enn Brahma J

Som vanlig ble det servert lekre snitter fra Evelyns hånd og vi ble også traktert med sjokoladekake J og det var utlodning med mange flotte gevinster.

 

Kirsten Lunde

sekretær

| Svar

Nyeste kommentarer

15.10 | 15:54

Hei, noen som selger Barnevelder? Ute etter 4 høner og en hane. Eventuelt kyllinger eller rugegg. Mvh Andreas

10.10 | 00:15

Når er neste utstilling ?

30.06 | 19:24

Kan jeg slippe en liten høne inn til nyfødte kyllinger ??
Odd arne

12.01 | 11:22

Javel.